Vass Dóra

Egyéb kategória - 2020.11.30. 15:04

Szerző: Dr. Szabó Beáta

Közel 20 éves sportpályafutásom alatt gyakran kellett fogyókúráznom, amihez akkor semmilyen segítséget nem kaptam szakembertől, ezért sokszor átestem a ló túloldalára.

Gyakran éheztettem magam, koplaltam, ami 2015-re komoly egészségügyi problémákhoz vezetett. Állandó gyomorfájdalommal küzdöttem, a legkisebb stressz hatására is fizikai rosszullétet tudtam produkálni. 2018-ban kórházba kerültem vérhasfertőzéssel, ami csak tovább rontott a helyzeten. De már annyira megszoktam az állandó gyomor tájéki fájdalmat, hogy fel sem tűnt ennek az abnormalitása.

2020 év elején tovább erősödött a fájdalom és az állandó diszkomfort érzet, elhatároztam, hogy ezen változtatok. Közelebb volt a megoldás a problémámra, mint gondoltam volna. Dr. Szabó Beátával márciusban ültünk le először konzultálni, azóta az állapotom folyamatosan javul. Bevallom az első találkozás után, mikor visszaültem a kocsiba teljesen kétségbe voltam esve, hogy nem leszek képes változtatni az étkezési szokásaimon. Megállapodtam magammal, hogy kisebb célokat fogok kitűzni.

Az első 30 nap „hibapont nélküli” teljesítése volt az első lépés. Nem mondom, hogy egyszerű volt. Teljesen át kellett értékelnem a táplálkozásom, meg kellett tanulnom napokkal előre gondolkozni az étkezésemmel kapcsolatban. Már pár hét után jelentősen jobb volt a közérzetem, ezért nem volt kérdés a folytatás.

Fél év elteltével már ritkaság számba megy, ha fájdalmat érzek a gyomrom környékén. Sokkal energetikusabbnak érzem magam és az étkezések előre tervezése sem jelent már problémát.

Vass Dóra

38-szoros magyar bajnok ritmikus sportgimnasztikázó

Legfrisebb cikkek

Kinek ajánlom az egyes életmódcsomagokat?

A részletes árlistában 3 különböző csomagot mutatok be, ezekben 4 hónaptól egészen 12 hónapig kísérem pácienseimet. A következőkben szeretném bemutatni, […]

Tovább

Így változhat meg egy ember élete, ha megfelelő diagnózist kap a problémáira!

Csilla történetéről az ismerősei azt mondják, ha nem a saját szemükkel látják, el sem hiszik. Hiszen a fiatal nő nagyon […]

Tovább

A funkcionális labordiagnosztika a még tünetmentes betegségekre is fényt derít

A laboreredményekkel kapcsolatban sokaknak az a lelet ugrik be, amelyeken a csillagok számát kell ellenőrizni. Minél kevesebb van belőle, annál […]

Tovább