Az én utam

Mondhatnám, hogy mióta eszemet tudom orvos akartam lenni, de tényleg ez az igazság…
Persze, sokáig nem tudtam milyen orvos.

 

Mikor elvégeztem egymás után két egyetemet, az Általános Orvostudományi Kart (1992-ben) és a Fogorvostudományi Kart (1996-ban), már kerestem azokat – a nem jó szó, hogy alternatívákat, mert én büszke voltam arra a tudományra, tudásra, amit az egyetem adott, inkább – kiegészítő gyógymódokat, amikkel még hatékonyabbá tehetem az orvoslást. Én a mai napig nemhogy nem vágom sutba a hagyományos orvoslást, hanem újra előveszem egyetemi tankönyveimet, már a sokadik átdolgozott kiadásokat, hogy frissítsem a tudásomat.

 

Az egyetem után rövid ideig dolgoztam a mentőszolgálatnál a sürgősségi ellátásban, majd többször gyermekekkel is foglalkoztam, elsősorban a fogászati vonalon. Közben magánrendelői keretek közé kerültem, de immár életmódmentorként, homeopataként, táplálkozási szakemberként, mai napig nem adtam fel fogszakorvosi hivatásomat, a fogászati rendelést is holisztikus keretek között, az integratív orvoslás szemléletével végzem. elsősorban fogágy-ínybetegséggel küzdő páciensekkel dolgozom a szájüregi gyulladások, szájüregi mikrobiom általános szervezetre kifejtett hatását figyelembe véve.

 

Tanultam és vizsgáztam akupunktúrából, homeopátiából (évekig oktattam is a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület égisze alatt) ayurvedából, biológiai fogászatból, Bach-virág-terápiából, pszichoterápiából, azon belül hipnoterápiára specializálódva, ma már nem mindegyiket alkalmazom teljes körűen orvosi praxisomban, de a szemléletet, a tudást, egyes kiegészítő eljárásokat nagyon!

 

Néhány éve diplomát szereztem az akkor elsőként indult Táplálkozásmenedzsment szakon a Kodolányi János Egyetemen, melyet követett jónéhány egyéb képzés, pl. sporttáplálkozás-kurzus (hiszen lányom élsportolóként igazi kihívások elé állít engem is), funkcionális táplálkozástudomány magyar és angol nyelven, és messze túl a táplálkozástudományon, idén hivatalosan is V.Á.L.T.S. életmódmentor lettem, nagyon kemény egyéves képzés elvégzése után, melynek tananyaga igenis vetekedett némely egyetemi tantárgyunk képzési anyagával.

 

13 éve végeztem kozmetikusként, s bár jól lehet orvosi rendelőnk egyik profilja a kozmetika, orvosi esztétikai vonal, ma már a kezeléseket aktívan nem végzem, mert nem fér bele a kapacitásomba (kitűnő kolleganőm viszont igen és holisztikus-táplálkozási vonalon én is foglalkozom páciensekkel), ez egy olyan szerelem volt, amit bántam volna kihagyni az életemből és nagyon sok olyan összefüggésre láttam rá általa, hogy a bőrproblémák holisztikus megközelítése mai napig kedvenc területem.

 

Mindig szerettem oktatni – volt is rá lehetőségem, sokszor az évek során több területen is, de amire talán a legbüszkébb vagyok, hogy 2 évvel ezelőtt elindult a Debreceni Orvosegyetemen a IV-V. évesek Integratív Medicina tantárgy fakultatív oktatása, melyen belül a funkcionális orvoslás témafelelőse és előadója lehetek.

 

Kétgyermekes édesanya vagyok, első gyermekemért 10 évet küzdöttem, hormonpótlások, műtétek sorozata és 4 lombikbeültetés után született meg a ma már 16 éves nagyfiam, majd rá két évre az élet spontán ajándékaként a kislányom. Ha valaki, nos én átérzem minden hormonproblémával, meddőséggel, várandóssági problémával küzdő nőtársam helyzetét, egyik kedvenc területem is ez, igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni. Ráadásul abban az időben még szó sem volt AMH-szint vizsgálatról, táplálékkiegészítők szedéséről, Omega 3 pótlásról, és nagyon boldog vagyok, hogy ma már mennyi minden plusz tudást hozzá tudok tenni, hogy a hölgyeknek, és így családoknak segíthessek. Nagyon sokat tanulok mai napig is ebben a témában, elvégeztem a hormonegyensúly tanácsadó tanfolyamot és a táplálkozástudományon belül is kiemelten tanulom ezt a diszciplínát a mai napig is.

 

Én magam is érintett vagyok többé-kevésbé autoimmunitásban, egy vírusfertőzésnek köszönhetően fél évre lebénultam. Mióta abbahagytam a sportot, nem titok, hogy súlyproblémával küzdök és természetesen engem sem kímélt meg az élet a menopauzával járó tünetektől, a stressztől és alvászavaroktól sem. Viszont ma már úgy érzem, nagyon sokat tudok arról, hogy mit kell tennem magamért! Nem mindig sikerül, de úgy érzem jó az út és nagyon sokat profitálok saját tapasztalatból, hogy segíthessek másoknak.

 

Annak ellenére, hogy legtöbben már konkrét problémával keresnek föl, mégis legfontosabbnak a megelőzést tartom és hirdetem ennek létjogosultságát a hivatásom során, mert nem csak a táplálkozás vagy táplálékkiegészítők szedése, hanem az alvás, testmozgás, stresszmenedzsment pillérein való munkálkodás pont ugyanolyan fontossággal bír ahhoz, hogy valaki meggyógyuljon.

Szeretem, ha a családok is bekapcsolódnak hozzátartozójuk kezelésébe (akár a fogászati munkám során is, főleg gyerekeknél), mert egy autoimmun-étrendet, stresszmenedzsmentet életmódváltást nem egyszerű segítség és támogatás nélkül maradéktalanul végig vinni. Sokszor sajnos azt látom, hogy a sikertelenség oka a támogatás hiánya.

Bár sohasem a leleteket gyógyítjuk, hanem a beteget, én mégis nagyon hasznosnak tartom és meg kell mondjam, a kedvencem is a funkcionális labordiagnosztika, amikor a beteg a laborértékeinek kiértékelése után kap egy 25 oldalas részletes tájékoztatót, amit természetesen megbeszélünk és ami olyan apró funkcionális eltérésekre és megoldási stratégiákra is rámutat, amit a hagyományos „van csillag-nincs csillag” laborértelmezésben esélytelen megragadni.

 

Szoktam „dicsekedni”, hogy én mindent kipróbálok magamon és családtagjaimon, legyen szó táplálkozásról vagy táplálékkiegészítőkről, vagy más módszerről, számomra így válik hitelessé bármi, hogy látom és megtapasztalom, miként működik.

A legutóbbi évek kutatásai során egyre inkább előtérbe került a bélrendszer mikrobiomjának vizsgálata, az elvégzett képzés után már elérhető rendelőnkben is a génszekvenáláson alapuló mikrobiomvizsgálat és annak elemzése után javasolt terápiás stratégiák irányvonala.

Végül, de nem utolsó sorban, hálás köszönettel tartozom betegeimnek, mert minden esetből én is rengeteget tanulok, külön köszönet azoknak, akik felvállalták, hogy véleményükkel nyilvánosan is segítik hirdetni hitvallásomat.

 

Konzultációim elérhetők személyesen és online formában is, mindig előzetes időpontegyeztetés alapján.

 

Az árakat, csomagokat itt ismerheti meg.

Legfrisebb cikkek

Kinek ajánlom az egyes életmódcsomagokat?

A részletes árlistában 3 különböző csomagot mutatok be, ezekben 4 hónaptól egészen 12 hónapig kísérem pácienseimet. A következőkben szeretném bemutatni, […]

Tovább

Így változhat meg egy ember élete, ha megfelelő diagnózist kap a problémáira!

Csilla történetéről az ismerősei azt mondják, ha nem a saját szemükkel látják, el sem hiszik. Hiszen a fiatal nő nagyon […]

Tovább

A funkcionális labordiagnosztika a még tünetmentes betegségekre is fényt derít

A laboreredményekkel kapcsolatban sokaknak az a lelet ugrik be, amelyeken a csillagok számát kell ellenőrizni. Minél kevesebb van belőle, annál […]

Tovább