Így változhat meg egy ember élete, ha megfelelő diagnózist kap a problémáira!

Egyéb kategória - 2020.11.21. 19:49

Szerző: Dr. Szabó Beáta

Csilla történetéről az ismerősei azt mondják, ha nem a saját szemükkel látják, el sem hiszik. Hiszen a fiatal nő nagyon sok mindenen ment keresztül és csodálatos gyógyulás lett az eredménye. A kisgyermekes édesanya nagyon megijedt, amikor az első tünetei jelentkeztek, nagyon komoly hasi görcsei voltak. Különösen nagy rémületre adott okot, amikor nem találták a probléma okát, befektették a kórházba, sőt, voltak orvosok, akik szerint a műtét lett volna az egyetlen megoldás. Szerencsére ma már az orvosának és kitartásának hála teljesen tünetmentes, ráadásul időközben egy második gyermekkel is bővült a család.

Borzasztóan görcsölt a hasa

Még csak 36 éves egygyermekes anyuka volt, nem szedett rendszeresen gyógyszert, egy este borzasztóan fájni kezdett a hasa. Mivel előtte gyorsétteremben voltak, gondolta az ott elfogyasztott étel lehet a hibás. Ám a fájdalom nem múlt és belázasodott, így felhívta az ügyeletet. Az ügyeletes orvos görcsoldót és fájdalomcsillapító injekciót adott be neki és diétát javasolt. Ennek köszönhetően néhány napig jobb volt a helyzet, ám két nap múlva minden újra kezdődött.

Megkezdődött a vizsgálatok sorozata

A háziorvosi tovább irányította és innentől kezdve megindult a lavina, a végén már meg sem tudták számolni, hányadik vizsgálaton vesz részt. Ellenőrizték a szívhangját, a tüdejét, a hasi részt is, de laborvizsgálatoknak is alávetették. Ezek nyomán diétát, sok folyadék fogyasztását javasolták neki és lázcsillapítót írtak fel számára, amelynek hála megint javult a helyzet, bár ez sem tartott sokáig, a görcsök és a láz mellett már a véres széklet is megjelent. Ekkor bekerült a kórház belgyógyászati osztályára, ahol kivizsgálták, majd átirányították a gasztroenterológiára. Itt az elvégzett hasi CT alapján megállapították, hogy Crohn betegség okozza a tüneteit. Csilla a problémáira szteroid kezelést kapott, emellett újabb típusú diétát is beállítottak nála.

Végre áttörés történt!

A megoldás Csilla összes problémájára végül Dr. Szabó Beáta lett, aki bekapcsolódott a terápiába és elvégezte az úgynevezett Foodtest vizsgálatot, amely 220-nál több ételre mutatja ki az ételintoleranciát. Ennek eredményei alapján egy új, nagyon precíz diétás étrendet állított neki össze. Tiltólistára kerültek a tej- és tejtermékek és a glutén is. Először azt gondolta, hogy valószínűleg éhen fog halni ilyen kritériumok mellett, de a doktornő tanácsai alapján a végén sokkal jobb ételeket evett, mint azelőtt. Mindezek mellé vitaminokat is kiírt neki az orvosa. Elmondása szerint tényleg mindent nagyon szigorúan betartott, soha nem szegte meg a diétát. Ennek köszönhetően pedig már egy hónapon belül jelentős javulás lépett fel, amely az idő előre haladtával egyre pozitívabb eredményeket mutatott. Végre elhagyhatta a korábban kötelezően előírt szteroidkezelést és jóval enyhébb gyógyszer alkalmazását javasolta számára a gasztroenterológus.

Jött a feketeleves!

Ezen a ponton, amikor azt hitte, már minden renden van, több orvos is azt javasolta az esetlegesen fennálló vékonybélszűkület miatt műtét szükséges. Azonban Csilla hajthatatlan volt és úgy vélte, nem veti magát alá ilyen beavatkozásnak, hiszen a Dr. Szabó Beáta által kialakított étrend eddig is rendkívül jól működött. Végül a műtétre nem került sor.

Újabb meglepő fordulat!

Műtét ugyan nem történt, a kórházi látogatásokat mégsem úszta meg Csilla, bár ezt egy cseppet sem bánta. Kiderült, hogy bár nem tervezték, újra teherbe esett és kisfiút vár, aki azóta meg is született. A várandósság alatt is szigorú ellenőrzés mellett, a diétát betartva a betegség semmilyen gondot nem okozott nála.

Nem hitték el a szakmabeliek, hogy ilyen létezik!

Csillát egy szakorvos ismerőse felkérte, hogy legyen egy esettanulmány alanya a háziorvostan vizsgájához, melynek védésekor a vizsgabiztos nem akarta elhinni, hogy a beteg tényleg létező alany, nem csak a vizsgázó kitalációja. Számára hihetetlen volt, hogy a betegnek ilyen eredményei legyenek és panaszmentes legyen.

Két év telt el az első hasi görcsök óta. Ma Csilla két gyönyörű gyermek édesanyja, betegségének tünetei teljesen mértékben visszaszorultak. Hála a speciális diétának, a megfelelő szakembernek és a kitartásának.

Legfrisebb cikkek

Kinek ajánlom az egyes életmódcsomagokat?

A részletes árlistában 3 különböző csomagot mutatok be, ezekben 4 hónaptól egészen 12 hónapig kísérem pácienseimet. A következőkben szeretném bemutatni, […]

Tovább

Így változhat meg egy ember élete, ha megfelelő diagnózist kap a problémáira!

Csilla történetéről az ismerősei azt mondják, ha nem a saját szemükkel látják, el sem hiszik. Hiszen a fiatal nő nagyon […]

Tovább

A funkcionális labordiagnosztika a még tünetmentes betegségekre is fényt derít

A laboreredményekkel kapcsolatban sokaknak az a lelet ugrik be, amelyeken a csillagok számát kell ellenőrizni. Minél kevesebb van belőle, annál […]

Tovább